Et ve yumurta severler buraya! Etli yumurta tarifi kahvaltı sofralarınızı şölene dönüştürecek. Özel günlerde özel kahvaltılar hazırlamak isteyenler, bu tarifi sakın kaçırmayın.
İçerik Tablosu
Malzemeler
- 200 gram dana kuşbaşı et
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet taze biber
- 1 su bardağı mantar
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 8 adet yumurta
- Yarım çay bardağı süt
- 1 su bardağı rende kaşar ya da cheddar peyniri
- Tuz
- Karabiber
Etli Yumurta Tarifi
1. Kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayın.
2. Kuru soğanı soyun, küp küp doğrayın.
3. Taze biberi ve mantarı temizleyin, doğrayın.
4. Tencereyi iyice ısıtın.
5. Isıttığınız tencereye etleri atın ve sularını salıp tekrar çekene dek yüksek ateşte kavurun.
6. Kuru soğanı zeytinyağı ile birlikte etlere ekleyin, 3 – 4 dakika kavurun.
7. Ardından taze biberi ve mantarı ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.
8. Yarım çay bardağı sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte etler yumuşayana dek pişirin.
9. Suyu yeterli gelmezse tekrar yarım çay bardağı kadar ilave edebilirsiniz.
10. Etler iyice yumuşadığında tuz ve karabiber ekleyin. Karıştırın ve ocaktan alın.
11. Bir karıştırma kabına yumurtaları kırın ve güzelce çırpın.
12. Tuz, karabiber ve sütü ilave edip, tekrar çırpın.
13. Son olarak rende peyniri ekleyin ve yine karıştırın.
14. Yapışmaz tavaya biraz tereyağı koyun ve ısıtın.
15. Bir kepçe ile bir miktar yumurta karışımından alıp tavaya ince bir tabaka şeklinde döküp yayın.
16. Kısık ateşte yumurtayı pişirin.
17. Yumurtanın yarısına pişirdiğiniz sebzeli etten bir miktar yerleştirin.
18. Yumurtanın diğer yarısını etlerin üzerine kapatın.
19. Dağılmamasına özen göstererek servis tabağına alın.
20. Kalan yumurtaları da aynı şekilde, teker teker porsiyonluk olacak şekilde pişirin.
Etli yumurtalarınız hazır. Maydanoz, nane gibi yeşillikler ve minik domates dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]