Pastane Usulü Tahinli Çörek Nasıl Yapılır

Pastane usulu çok lezzetli ve ekonomik tahinli çörek yapıyoruz

1 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı toz maya ve toz şekeri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz

Oda sıcaklığında olan margarini, 1 yumurta akı,1 Çay kaşığı tuz ilave edip elimizle mıncıklıyoruz

Azar azar un ilave edip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz

Hamurun üzerini kapatıp 40 dk mayalanmaya bırakıyoruz

Tekrar tezgaha alıp yoğurun 6 eşit parçaya bölüyoruz

Bir adet hamuru oklava ile açanildiğimiz kadar açıyoruz

Açılan hamurun üzerine tahin,toz şeker ve ceviz serpiyoruz, ince rulo seklinde sarıyoruz, sonra simit gibi ince şerit olacak şekilde yuvarlıyoruz

Daha sonrasında gül böreği sarar gibi sarıyoruz

Yumurta sarısı, pekmez, sıvıyağ karıştırıyoruz

Diğer hamurlara aynı işlemi yapıyoruz

Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz

200 C önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz

Postane usulü tahinli çörek hazır

Afiyet olsun😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın