Kabarma Garantili Klasik Kek Nasıl Yapılır

Son derece lezzetli ve kabarmış bir kek yapıyoruz

3 adet oda sıcaklığında yumurtayı 1,5 su bardağı toz şeker ile 5-6 dk krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz

1 su bardağı oda sıcaklığında süt ve 1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ ilave edip karıştırıyoruz

1 portakal kabuğu rendesi ilave ediyoruz

Kek kalıbını kek harcını yapmadan yağlayıp buzdolabına koyuyoruz bu sayede kek yapışmıyor

3 su bardağı un ve kabartma tozunu ve vanilya ilave edip

Yağlanmış kek kalıbına kek harcını yaradan fazlasını döküyoruz

Kalan kek harcına 2 yemek kaşığı kakao ve 2 yemek kaşığı su ilave edip karıştırıyoruz

Kakaolu harcını sade kek harcının üzerine döküyoruz

170 C  alt üst ayarda kapağını hiç açmadan bir saat pişiriyoruz

Kek ağır ağır piştiği için sönme yapmıyor

Soğuyunca kalıptan çıkarıp servis tabağına alıyoruz

Kabartma garantili klasik kek hazır

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın