Evde Kalamar Tava Nasıl Yapılır

Dışı çıtır içi yumuşak kalamar tava yapıyoruz

Doğranmış olarak aldığımız kalamarı bir kabın içine alıyoruz

Üzerine 1 adet kesme şeker, 1 limon suyu ve 1 çk karbonat ilave ediyoruz ve güzelce karıştırıyoruz

Üzerine 1 şişe maden suyu döküyoruz,ve üzerini kapatıp 5 saat buzdolabında bekletiyoruz

Dolaptan aldığımız kalamarı bir süzgece alıp suyunu süzdürüyoruz

Bir tabağa un ve tuz ilave edip karıştırıyoruz

Tavaya sıvıyağ alıp ısıtıyoruz

Kalamarı önce kağıt havlu Üzerine alıp suyunu alıp una buluyoruz

Isınan yağda önlü arkalı altın rengi alana kadar pişiriyoruz

Sıcak sıcak servis yapıyoruz

Kalamar tava hazır

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın