Pancarlı Humus Tarifi, Nasıl Yapılır?

Pancarlı humus tarifi ile rengi ve lezzeti mükemmel bir humus hazırlayacağız. Az malzemeli, çok lezzetli bu tarifi kaçırmayın.

Malzemeler

  • 2 adet orta boy pancar
  • 2 buçuk su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağından biraz fazla tahin
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Üzerini süslemek için susam, ceviz ya da antep fıstığı

Pancarlı Humus Tarifi

  1. Kabuklarını soyduğunuz pancarları iri küpler halinde doğrayın.
  2. Doğradığınız pancarları kaynayan suya atın ve yumuşayana dek kısık ateşte yaklaşık yarım saat haşlayın.
  3. Haşlama suyunu süzdürün ve pancarları soğumaya bırakın.
  4. Pancarlar oda sıcaklığına geldiğinde üzerini süslemek için kullanacağınız malzemeler dışında kalan tüm malzemeyi blenderdan geçirin.
  5. Pancalı humus tamamen pürüzsüz bir kıvam aldığında, mezenizin tadına bakın. Damak zevkinize göre malzeme miktarlarında ayarlama yapın.
  6. Humusu sunum tabağına alın ve arzunuza göre üzerini süsleyin.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın