Orjinal Mozaik Pasta Tarifi, Nasıl Yapılır?

Değişik mozaik pasta tarifleri sosyal medyada sıkça karşıma çıkıyor. Her biri birbirinden lezzetli değişik mozaik pasta tariflerini denemek çok keyifli olsa da orjinal mozaik pasta tarifi bence en güzeli. Tadının güzelliğinin yanı sıra, bir de birçoğumuzu çocukluğuna götüren nostaljik bir lezzet. Siz de çocukluğunuza minik bir yolculuk yapmak istiyorsanız Arda’nın orjinal mozaik pasta tarifi sizi yanıltmayacak.

Malzemeler

  • 1 buçuk paket (350 gram) pötibör bisküvi
  • 200 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet limon (kabuğunun rendesi)
  • 2 avuç kıyılmış Antep fıstığı

Orjinal Mozaik Pasta Tarifi

  1. Bir tavaya 200 gram tereyağını alın ve eritin.
  2. 2 adet yumurtayı karıştırma kabında güzelce çırpın.
  3. Erittiğiniz tereyağının ısınmasına izin vermeden ocaktan alın ve yumurtaya ekleyip, karıştırın.
  4. Ardından dolu dolu 5 yemek kaşığı pudra şekeri ve 4 yemek kaşığı kakaoyu karışıma ekleyin ve yine karıştırın.
  5. Daha sonra rendenin ince kısmı ile 1 adet limonun kabuğunu karışımın içine rendeleyin.
  6. Son olarak Antep fıstığını da ilave edin ve karıştırın.
  7. Sıra geldi bisküvileri ilave etmeye. Bunun için petibör bisküvileri genişçe bir kabın içinde mümkün olduğunca eşit dörder parçaya kırın.
  8. Kırdığınız bisküvileri mozaik pastanın önceden hazırladığınız kakaolu sosuna ekleyin ve bisküvileri çok ufalamamaya özen göstererek hafif ezerek güzelce karıştırın.
  9. Artık pastayı buzluğa atacak şekle getirebiliriz. Bunun için isterseniz baton kek kalıbının içini streç film ile kaplayıp, pasta harcını içine yerleştirebilir ve streç film ile üzerini sarabilirsiniz. Ya da direkt olarak streç film içine harcı döküp, şekil verip, sardıktan sonra buzluğa kaldırabilirsiniz.
  10. Pasta donduktan sonra afiyetle tüketin.

Püf Noktası

  • Arda’nın mozaik pastayı streç film ile nasıl sardığını görmek için bu videoyu izleyebilirsiniz. youtu.be/CIm-W4uOi7k?si=cEdL0OY1sAzRiEtJ
  • İçinde yumurta olduğu için buzluktan çıkardıktan sonra tamamını tüketmeyecekseniz, yiyeceğiniz kadar dilim kestikten sonra, hemen tekrar buzluğa atın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın