Mayasız börek tarifleri hazırlaması daha kolay olduğu için daha çok tercih edilmektedir. Çünkü fermantasyon süresi uzundur. Bu yüzden çok fazla kıyılmış margarin içeren pasta tariflerini seviyorum.
Sunacağımız tarifte hamurlu ve doğranmış. Üstelik ne kadar çok dinlenirse, tadı ve kokusu o kadar güzel olur. Ayrıca uzun süre eskimez.
Bol margarin ve sirke sayesinde dilimledikçe içi mayalı börek hazırlamış gibi lapa oluyor. Bu tarifi zeytin, peynir veya patates ile hazırlayabilirsiniz.
Umarız denediğinizde beğenir ve sevdiklerinizle paylaşırsınız. Afiyet olsun!
Dersler
- 1 yumurta beyazı
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 kase yoğurt
- 1 paket margarin (250 gr)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 adet kabartma tozu
- 5-5.5 su bardağı un
İç harç bileşenleri
- 1 su bardağı çekirdeksiz zeytin dilimleri
en iyi malzemeler
- 1 yumurta sarısı
- Susam/Çörek otu
yapılışı
İlk hamur eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, ayran, yumurta akı, tuz, şeker ve sirkeyi bir karıştırma kabına alın. Biraz karıştırdıktan sonra karıştırıp kabartma tozu ve unu ekleyip yoğuruyoruz.
Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzun içinde açın. Ortalarına zeytin dilimlerini ekledikten sonra yarım ay şeklinde kapatın.
Yağlı pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra susam veya çörek otu serpin.
200 derecelik fırında kontrollü bir şekilde 25-30 dakika pişirin.