Un çorbası tarifi



un çorbası

Un çorbası tarifinin malzemeleri nelerdir?

  • 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (oda sıcaklığında)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

En İyi Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kuru nane

Un çorbasının tavsiyesi nedir?

Bu çorbayı yaparken tavuk suyu yerine et suyu kullanabilirsiniz. Haşlanmış et yerine tavuk parçaları da kullanabilirsiniz. Baharatlı krutonları kruton biberle kavurarak servis edebileceğiniz çorbanın yanında servis etmek için hazırlayabilirsiniz. Sarımsak veya kavrulmuş badem ilavesiyle çorbaya farklı bir lezzet katabilirsiniz. Çorbayı yaparken kızarttığınız unun hala biraz topaklandığını görürseniz, pişirirken blenderdan geçirebilirsiniz.

Un çorbası tarifi nasıl yapılır?

Zeytinyağı ve tereyağını derin bir tavaya alıp ısıtıyoruz. Biraz un ekleyerek kısık ateşte kavurmaya başlayalım. Unun yanmadan kavrulmasına ve renginin açık olmasına dikkat edelim. Kızarmış unun üzerine biraz sıcak tavuk suyu ekleyip topaklanmaması için el çırpma teli yardımıyla hızlıca karıştıralım. Kaynamaya başlayan çorbamıza tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyerek lezzet katalım. Bu noktada istediğiniz baharatları tadabilirsiniz. Aldığımız tereyağını küçük bir tencere veya tavada kısık ateşte eritelim. Kuru nane ekleyin ve koku kaybolana kadar karıştırın. Servis tabağına aldığımız sıcak çorbamızın üzerine hazırladığımız nane yağını serpelim. Un çorbamızı bekletmeden sıcak olarak sevdiklerimize ikram edebiliriz. Herkese afiyet olsun!

Un çorbası tarifi önerisi sunumu nedir?

Çorbaya rendelenmiş sarımsak ve üzüm sirkesi ekleyip servis edebilirsiniz.

Yorum yapın