Açma (ayrı tel)

Açılış Tarifi Malzemeler (Tel ile Ayrılmış)

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yumurta akı
  • 9 su bardağı un

aralarında sürmek için;

  • Margarin (beze başına 1 çay kaşığı)

yukarı ;

  • Anemon

üst için

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
Açma tarifi nasıl yapılır (tel ile ayrılmış)?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle süt ve su yapışkan olmayan bir kıvama gelene kadar ısıtılır ve daha sonra bir karıştırma kabına aktarılır.
  2. Yağı içine dökün ve karıştırın.
  3. Bu karışıma maya konur ve mayanın 5 dakika aktif kalması beklenir (bu adım önemlidir).
  4. Yumurta akı bu aşamada eklenir.
  5. Maya kabarınca unu eleyin, ekleyin, tuz ekleyin ve iyice yoğurun.
  6. Elde edilen hamur biraz ele yapışmalıdır.
  7. Ağzı kapatın ve en az 45 dakika mayalanmasını bekleyin, mayalanma süresi uzayabilir veya azalabilir.
  8. Beze ekşi mayadan yapılır.
  9. Ellerimiz iyi yağlanır.
  10. Hamur elle yuvarlanır.
  11. Hamurun içine bir çay kaşığı margarin sürün.
  12. Ghee’nin içeride kalması için dairesel bir şekilde sarılır.
  13. Kıvrıldıktan sonra birleştirilir ve tepsiye dizilir.
  14. Tüm bezelere aynı işlem uygulanır.
  15. Maya tepsisinin iyi olması için üzeri kapatılır.
  16. Tepsiye mayayı alan hamurun üzerine yumurta sarısı ve çırpılmış pekmezi iyice sürün.
  17. Üzerine bir haşhaş atılır.
  18. 180 derecelik fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
    Bildiğim tüm hileleri yazmaya çalıştım, deneyen herkese afiyet olsun.

Resimlerle açma (teli ayırma) tarifi

“Açılış” metni ilk olarak son dakika Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın