medyauzmani.com

Evde Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Merhaba arkadaşlar,

Bugün sizlere aromalı ayva reçeli tarifi vermek istiyorum. Reçeli hazırlamaya karar verdik. Görünüm ve tat olarak saf doğal reçel.

O halde sırrı açıklamaya devam edelim,

Ayva Reçeli tarifi için öncelikle bahçeden topladığımız ayvaları (ayvaları hediye aldım) dilerseniz marketten satın alabilirsiniz.

İyice yıkayalım. Öyleyse maddeyi okuyalım. Küçük bir elma dilimi gibi keselim. İstersen benimki gibi küpler halinde kesebiliriz.

Kestiğimiz ayvayı kararmaması için suya alalım. Eğer suya koymazsanız, toplayacaktır.

Şimdilik ayvaları süzüp tencereye ekleyelim. Ayvaların orada olması için su ekleyelim. Ayva reçeline rengini ve jöle kıvamını vermesi için tencereye tohum ekleyelim. Lezzet vermesi için pişerken 1 veya 2 karanfil ekleyip fazla bekletmeden çıkarabilirsiniz.

Rengini çok beğendiyseniz kabukları bir tencerede haşlayıp kavanoza ayırmadan kabuklarını çıkarabilirsiniz.

Şimdi pişirmeye başlayabiliriz. Bu reçeli şekersiz yapıyoruz. Bu onun görünüşü.

Bilirsiniz reçel bir gün önceden şekere konur ve ertesi gün pişirilir. Ancak bu reçel zamandan da tasarruf sağlar.

Önce ayvaları sade suda haşlayalım. Bunu yapmamızın sebebi ayvanın kuruluğunu bulmaktır. Bunu yapmazsanız, yemek yerken kuru hissedeceksiniz. Bu hoş olmayan bir zulümdür.

Ayvaları yaklaşık 5 dakika kadar tatlı suda kaynattıktan sonra şekeri ekleyelim.

Ağırlık, 1 kg. Büyük bir ayva için 1 su bardağı şeker olmalıdır. Ama ayvadan ayvaya değişir. Ayva şekeri uygunsa şeker ilavesini azaltabilirsiniz.

Göze göre şeker ekledim, tadına baktım ve buna göre ekledim. İstersen benim yaptığımı yapabilirsin.

Şekeri ekledikten sonra eriyene kadar kaynatın. Jöleye benzer çünkü çekirdekleri içeridedir.

Konserve yapacaksanız reçel sıcakken kavanozu dolduralım, kapağını kapatıp altını kısalım. Soğuyunca üzerini çevirerek serin bir yerde saklayabilirsiniz.

Benim yaptığım gibi bir kavanoz yemek yaptıysanız, tamamen soğuyana kadar bekleyin, ardından bir kavanoza koyun ve buzdolabına koyun. Dilediğiniz zaman çıkartabileceğiniz ayvasız el yapımı reçel kahvaltıda servise hazır.

Deneyenlere bol şans, saygı ve sevgilerimle…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın