Merhaba arkadaşlar. Diyette olsanız bile hayat güzel olmalı. Yemek açlıkla aynı şey değildir! Bu tarif bunun kanıtı 😉. Diyette olsa da olmasa da herkesin hakkıyla yiyebileceği bu lezzetli tarifi kitaplarınıza eklemeyi unutmayın.
Öncelikle patlıcanı güzelce yıkayalım, ince halkalar halinde keselim ve tuzlu suda bekletelim.
Patateslerin kabuklarını soyup halka halka keselim sonra yıkayıp suyunu süzelim. Kabakları yıkayalım ve halkaları soymadan dilimleyelim.
Kestiğimiz sebzelerin aynı olmasına dikkat edelim yoksa iyi kesilenler çabuk pişip yanar, fazla kesilenler ise çiğ olur.
Sebzeler hazır olduğunda yemeğimiz için sosu hazırlamaya başlayabiliriz.
Domatesleri yıkayıp soyun. Domatesleri küçük küpler halinde keselim ve yemeğimizi pişireceğimiz tepsiye koyalım.
Büyük bir kaseye suyu alıp içine salçayı koyup salça eriyene kadar karıştıralım. Ardından karabiberi koyun, salça suyunu domateslerin üzerine dökün ve karıştırın. Ve domatesleri tepsinin dibine koyun.
Ardından soğanı, biberi ve sarımsağı yıkayıp küçük küçük serpin. Kestikten sonra üçünü de birleştirip tepsideki domateslerin üzerine yayın. Üzerine tuz serpin. Tuz miktarını damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.
Bu arada sebzeleri hazırlamaya başladığımızda fırını 200 derecede açıp ısıtalım.
Gelelim sebzelerin sırasına, biraz eğik konumda sosun üzerine sırasıyla bir halka patlıcan, kabak ve patatesleri sabitleyelim. Diğer satırı ters çevirelim. Malzemeler bitene ve tepsi dolana kadar bu şekilde devam edelim.
Sebzeleri bir araya getirerek doğru boyutta düzenlerseniz yemek pişerken gözünüze hoş gelecektir.
Hazırlanan tepsiyi yağlı kağıt ile kapladım. Ama yağlı kağıt sadece yaprakları kaplar. Tepsiyi yağlı kağıt ile kapatmayın ve hava almayacak şekilde bırakın.
Hazırladığımız yemeği önceden ısıtılmış fırının en altına koyup 30 dakika pişirelim.30 dakika sonunda sebzelerin pişip pişmediğini görelim.
Sebzeler yumuşak ise yağlı kağıdı çıkarıp yemeğimizi fırının üzerinde 10 dakika pişirelim.
Bu şekilde sebzeleri hafifçe kızartacağız. Süre sonunda hazırlanan yemeğin üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Besleyici olarak uygun hale getirmek için herhangi bir yağ eklemedim. Dilerseniz sosa 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyebilir ve sebzeleri hazırladıktan sonra biraz yağ sürerek pişirebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]