Rus Vişne Sosu Tarifi Malzemeler
hamur için:
- 125 gram yumuşak tereyağı
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- İki buçuk yemek kaşığı un (kontrollü olması için ilave edilir)
Krema için:
- 3 yumurta
- 600 gram labne
- 1 kutu krema
- 2 çay kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı un (dolu)
- 1 yemek kaşığı nişasta (dolu)
- 1 paket vanilya
Kiraz sosu:
- ½ su bardağı çekirdeksiz kiraz
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 buçuk yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su (nişastayı açmak için)
Kiraz soslu Rus böreği tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Hamuru için un hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve iyice karıştırın.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurdan küçük bir yumurta büyüklüğünde ayırın.
- Kelepçeli tepsiye yağlı kağıt serin ve kenarlarını yağlayın.
- Hamuru önce kalıbın dibine yuvarlayın.
- Ardından kenarları nazikçe kapatın.
- Kreması için labnenin suyunu süzün ve tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın.
- Homojen bir karışım elde edene kadar tel çırpıcı ile iyice karıştırın.
- Kremayı hamurla kaplı kaseye dökün.
- Kalan hamurdan ince parçalar yapın ve dikkatlice üstüne yerleştirin.
- 180 dereceye kadar ısıttığınız fırının tabanına fırına girebilecek bir su kabı yerleştirin.
- 50 dakika pişirin, pişme süresi fırından fırına değişebilir, bu yüzden 45 dakika sonra aynı şekilde pişirin.
- Vişne sosu için çekirdekleri çıkarılmış vişneleri tekrar kaseye alın.
- Şeker ve yarım su bardağı su ekleyip 5 dakika pişirin.
- Nişastayı kaseye koyun ve yarım bardak su ile açın.
- Kaynamakta olan sosa ekleyin ve karıştırarak 1-2 dakika daha pişirin.
- Ocaktan aldığınız sosu blenderdan geçirin.
- Tatlı fırından tamamen soğuyunca buzdolabına kaldırın.
- Bir gece buzdolabında dinlendirilen tatlınızı dilimleyip servis yapın. .
Kiraz soslu Rus pasta tarifi
“Vişne soslu Rus gözleme” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]