medyauzmani.com

Kestaneli Dagar Kebap – En Sevdiğim Yemek

Yanında pilav ile servis edeceğiniz nefis bir Türk et yemeği yapıyoruz.

Etleri süzgeçte yıkayıp suyunu süzüyoruz.

Yağı bir tavada ısıtıyoruz ve etleri tavaya ekliyoruz.

Eti ızgara yaparken önce etler suda ıslatılır ve eti kendi suyunda pişmeye bırakırız.

Bu arada arpacık soğanı ve sarımsağı soyup yıkayın.

Kestaneleri yıkayıp suda bekletip iç kabuğunu yıkıyoruz.

Et suyu çekip yağında hızla erimeye başlayınca sarımsak ve arpacıkları ekleyip hızlıca devam ediyoruz.

Kestaneleri ekleyip karıştırın

Patatesleri soyup doğrayın ve tencereye ekleyin.

Bir kaşık salça ve baharatları ekleyip üstüne gelecek kadar sıcak su ekleyin.

Tencerenin kapağını yağlı kağıt ile sarıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıyoruz.

Bunu yapmamızın nedeni, bir güveç tadında olmasıdır.

Sarı pişirme kağıdınız yoksa fırın kağıdının üzerine alüminyum folyo ile kaplayabiliriz.

Aralarda suyunu kontrol ederek 50 dakika kısık ateşte pişirin.

Pişen eti bir tabağa alıp servis ediyoruz.

DAĞAR Kestaneli Kebap hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın