Unu bir karıştırma kabına alıp ortasını havuz gibi açalım, bu havuza biraz sıvı ve kuru malzemeleri koyup güzelce karıştıralım.
Daha sonra unu kenarlardan yavaş yavaş alıp ele biraz yapışan yumuşak bir hamur alarak yoğurmaya başlayalım.
Hamur hazır olduğunda üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin.
Bu arada pizza malzemelerini hazırlamaya başlayabiliriz. Sos için su hariç tüm malzemeleri küçük bir kaseye koyalım ve son olarak azar azar su ekleyerek sosun kıvamını azaltalım.
Sos, fırça ile sürülebilecek kıvama gelene kadar su ilave edebilirsiniz.
Çorba hazır olunca domatesleri yıkayıp küp küp doğrayalım.
Kullandığım domatesler çekirdeksiz ve tatlı değil o yüzden hepsini kullandım ama kullandığınız domates sulu ve çekirdekli ise domateslerin sadece dış kısımlarını kullanın ve burada miktarı iki katına çıkarmanız gerekiyor. domates.
Artan domateslerden harika bir salata veya domates sosu yapabilirsiniz.
Domateslerden sonra mısırları hazırlayalım ve süzgeçte bekletelim. Kaşar peyniri rendeleyelim. Tüm malzemeler hazır olduğunda, hamuru bir dakika daha yoğurun. Hamurun tamamını alıp beze haline getirelim ve elimizle veya oklava ile bastırarak yuvarlayalım.
Pizzanızın çok ince olmasını istiyorsanız, kalın olmasını isterseniz hamuru orta boy bir payreks gibi açarak ayarlayabilirsiniz.
Pizzayı pişireceğiniz tepsinin altına un veya mısır unu serpip tepsiye açılmış pizza hamurunu yayın. Kenarlarını kaldırdıktan sonra tüm hamuru çatalla delin.
Daha sonra tepsiyi 15 dakika pişirin.Tepsiyi kaynamaya bırakın ve 200°C fırında 10 dakika pişirin.
Fırında pişen pizza hamurunu alıp üzerine özellikle kenarları kahverengileşmesi için domates sosu dökelim ve pizza hamurunun üzerine sırasıyla kaşar, domates ve mısır serpelim.
O halde pizzayı tekrar pişirelim ve kenarları kızarana kadar pişirmeye devam edelim.
Peyniri eritip kenarları kahverengi olan pizzamızı fırından alıp dilimleyip sıcak olarak servis edebiliriz.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]