Karides Güveç Nasıl Yapılır – Tariflerim

Bu tarifi evde denerseniz balıkçılar pek sevmeyecek 😋 Üstelik yapımı da çok kolay! Bu tariften üç güveç çıktı, yani kişi başına yaklaşık 100 gr karides düşünebilirsiniz.

Karides Güveç tarifi için,

Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tavada eritip doğranmış soğanı ekleyin.

Soğanların rengi dönünce doğranmış biber ve sarımsağı ilave edin.

Biberler yumuşayınca doğranmış domatesleri ekleyip ara ara karıştırarak pembeleşinceye kadar pişirin.

Süzdüğünüz, duruladığınız karidesleri ekleyin.

Balık pişirildikten sonra yaklaşık beş dakika sürer. kutsal olacaklar.

Tuz, karabiber ve kekik ekleyin.

Doğradığınız karidesleri ve sularını güveçlere paylaştırın.

Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri koyun ve önceden ısıtılmış 200°C fırında peynir eriyene kadar 15 dakika pişirin. pişir onu.

Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.

Karides Güveç hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın