İlk olarak elmaları yıkayıp kurulayalım. Daha sonra şekerle biraz çevirin, tarçın ve fındığı ekleyin ve biraz pişirin. Piştikten sonra kenara alın ve soğumaya bırakın.
Hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. başına 125 gr Yumuşamış tereyağını bir kaba alın.
Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.
Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyip kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın.
Hazırladığımız çamur soğuduysa yapmaya başlayalım. Ben kurabiye kalıbı kullandım. İstediğiniz görünümü verebilirsiniz. S
Dikimden sonra yağlanmış tepsiye diziyoruz. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika altın sarısı olana kadar pişirin. Bu yeterli olacak.
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
🍪 KEYFİNİ ÇIKAR 🍎
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]