Hayatımda yediğim en güzel zeytinli çörek tarifi. İster kahvaltı, ister çay saati.
Ekmeği çok yumuşak ve içindeki zeytinlerin tadı farklı.
Nefis Zeytinli Çörek Tarifi için siyah zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ortadan ikiye keserek başlayalım.
Küçük soğanları doğrayın ve az yağda kızartın. Zeytinleri ekleyip birkaç tur çevirelim. Bir tutam kekik koyalım. Sakin olalım.
Hamurun içine konulan malzemeler ılık olsa daha iyi olur. Unu azar azar ekleyin. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur olmalı. Ayrıca karışımı bir çırpma teli ile karıştırın ve son 1-2 kat unu elinizle yoğurun. Sonuç daha iyi oluyor.
Hamuru için mayayı ılık süt ve şekerle açtıktan sonra 2 su bardağı süt ve yarım su bardağı sıvı yağ ekleyelim. Sonra içine soda ve su dökün. Üzerine yumurta sarısını çırpın ve beyazları su karışımına ekleyin. Tuzunu ekleyip güzelce ovalayalım. Hamuru saracağız ve yarım saat bekleteceğiz: iyi yükselecek.
Hamuru 3-4’e bölebilirsiniz. Portakal büyüklüğünde kırdım, üzerine un serpip içini açtım. İçine hazırladığım çamuru çok ince olmayacak şekilde serptim. En alttan başladım ve parşömeni katladım. Üç parçaya böldüm. Büyük bir tane açarsanız, tepsiye yarım ay şeklinde yerleştirin. Küçük ve açılması kolay.
Üzerine yumurta sarısı sürüp kavrulmuş susam serptim. Fırını önceden 50 derecede ısıttım, tepsi mayasının kabarması 15-20 dakika sürüyor. Daha sonra 200 dereceye getirip üzerini örtüp 30 dakika kızarttım. Yaklaşık üç dakikamı aldı. Üzerini bezle örttüm. Dinlendirip tabağa aldım.
Tatlı Zeytinli Çörek hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]