Dondurucu Kapya Biberli Közlenmiş Patlıcan

Kışın kuru üzümlü patlıcan salatası yapmak için yazın patlıcanın bol olduğu bu günlerde kapya biberli közlenmiş patlıcan yapıyoruz.

Kullanmak istediğimizde buzdolabından çıkarmamız yeterli.

Közlenmiş patlıcan ve kapya biberi salatalarda ve diğer yemeklerde kullanmak üzere pişiriyoruz.

Önce közlenen patlıcan ve kapya biberi dondurucuya atmak için sebzeleri yıkayalım.

Patlıcan ve biberi kozmetolojide ya da mangal ateşinde yakarız, ter dökmeyesiniz diye beyaz bir torbaya koyarız.

Patlıcanın içini kesme tahtasına kaşık yardımıyla çıkarıp bıçakla kesiyoruz.

Bir süzgeç alıp limon suyunu ara ara döküyoruz ki acı suyu aksın.

Tamamen soğuyunca ve suyu süzüldüğünde ağzı kapalı bir dondurucu poşetine koyuyoruz.

Kapya biberinin kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarıyoruz ve kesiyoruz.

Doğranmış biberi süzgeçe alıp suyunu süzüp buzluk poşetine koyuyoruz.

Bu ikisi ile kilitli poşet kullanmanızı tavsiye ederim, daha ince oldukları için daha az yer kaplar ve daha hızlı çözülürler.

Başvuranlara hayırlı olsun

Kızarmış patlıcan ve kapya biber buzdolabında hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın