Kırılmayan Köfte Nasıl Yapılır?

Ezilmeyen Köfte Nasıl Yapılır?

Öncelikle köfte harcımızı hazırlıyoruz.

Kıymayı bir kaseye alıyoruz, önce 1 adet soğanı soyup karanfil koyuyoruz ve bir kaseye alıyoruz.

2 yemek kaşığı iyi bulgur, 1 yemek kaşığı salça, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun.

Tepsiye 2 kaşık un serpip küçük köfteler yapıyoruz.

Havuç ve patateslerin kabuklarını yıkayıp yıkayıp küp şeklinde kesiyoruz.

Zeytinyağını bir tavaya alın, havuçları ekleyin ve kavurun.

1 dakika kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve birlikte kızartın.

Haşlanmış bezelyeleri koyuyoruz, karıştırıp üzerlerine sıcak su koyuyoruz, 1-2 dakika kaynatmaya bırakıyoruz.

Bu sırada eti bir tepside sallayıp toz haline getiriyoruz.

Köfteleri sıcak suya alıp beş dakika pişiriyoruz.

Bir kaseye bir yumurta sarısını alıp 1/2 limonun suyunu sıkıp karıştırıyoruz.

Kaynayan çorbadan suyu alıp yumurtalı karışıma ekliyoruz ve yumurtayı ısınmaya bırakıyoruz.

Yavaş yavaş limon suyu ve yumurtayı ekleyin ve çorbaya karıştırın.

1/2 dakika kaynatın ve yıkanmış ve ince doğranmış maydanozu ekleyin.

Dağılmayan köfteler hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın