Bulgaristan’dan çok aromalı lezzetli bir çorba yapıyoruz. Bu sosu kahvaltıda kullanabileceğiniz gibi makarna, tavuk ve etin yanı sıra pizzalarda sos olarak da kullanabilirsiniz.
Önce yaprakları yıkarız.
Domatesin kabuğunu soyun, ortadan ikiye kesin, avucunuzun içinde sıkın, suyunu süzün, küp şeklinde doğrayın ve kalan yapraklar bitene kadar süzgeçten geçirin.
Patlıcanı yakıyoruz, kabuğunu soyup ortadan ikiye kesip tavaya koyuyoruz ve acı suyunun süzülmesine izin veriyoruz.
Kırmızı kapya biberi yakıyoruz, beyaz bir torbaya koyuyoruz ve acımasın diye terliyoruz.
Soyduğumuz kırmızı kapya biberi kesip süzgecin içine koyuyoruz ve suyunun akmasına izin veriyoruz.
Havuç kabuğunu yıkayıp 2-3 parçaya bölüp tencereye alıp üzerine su döküp pişiriyoruz.
Büyük bir tencereye doğranmış domates ve acı biberi koyuyoruz havuç, patlıcan ve kırmızı kapya biberi koyuyoruz.
Tüm sebzeleri el blenderi ile öğütüyoruz.
Tencereyi ocağa alıp kaynatıyoruz.
Kaynadıkça biriken köpük alıyoruz
Dolap 2 baş sarımsak, sos ilave edip karıştırın
2 yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı şeker ekleyin ve karıştırın.
1 su bardağı sirke ve 2 su bardağı sıvı yağ alıyoruz.
Kalınlaşana kadar karıştırın
İyi yıkanmış bir kavanoza acı sos koyuyoruz
Sıcak suda beklettiğimiz yeni kapağı kapatıp beyaz bir bezin altına çevirip üzerini kapatıyoruz.
Bir gün boyunca böyle tutacağız. Ertesi gün soğuk bir yere çıkarıyoruz.
Çok amaçlı çorbamız hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]