Sağlıklı Makarna Mantı Nasıl Yapılır?

Mantı istiyorsanız 1/2 saatte yapabileceğiniz nefis bir mantı makarna tarifi sizin için kaydedilip yazılıyor, umarım beğenirsiniz.

Önce iki yüz gram. Kıymayı mümkün olduğu kadar küçük kavurarak başlayabiliriz.Kıymamızı tencereye alıp dilediğiniz kadar tuz ekleyip kıymamızı bekletiyoruz ardından sıvı yağı ekleyip doğradığımız soğanlarla kavurmaya devam ediyoruz. yenilebilir şeyler.

Halka şeklinde doğradığımız kırmızı biberi ve salçayı ilave ediyoruz.

Ardından domates rendesi (ben yazdan hazırladığım bir çubuk kullandım) üzerine karabiber serpip altını kapatıyoruz.

Ayrıca büyük bir tencerede suyumuzu kaynatıp tuzunu ilave ediyoruz (su kaynadıktan sonra tuzu ilave ediyoruz zaten eklersek kaynama süresini uzatmış oluruz bu bir hiledir), bir yemek kaşığı sıvı yağ ekliyoruz. sıcak tuzlu suyumuza,(makarnamızın yapışmaması için) ve makarnayı yayıyoruz, tencereye alıp karıştırıyoruz.

Ara ara gelip karıştırıyoruz yapışmaması için makarnamız pişince süzgeçten geçirip soğuk sudan geçiriyoruz.

Tereyağı ve sıvı yağı kavanozumuza koyup eritiyoruz.

Makarnayı alıp karıştırıyoruz (Ben mantıya çok yakıştığı için yaylı makarnayı severim) Bu sırada sarımsağı ezip yoğurdumuza ekliyoruz.

Tuzumuzu damak zevkimize göre döküp yavaş yavaş mutlu sona yaklaşıyoruz ve servis zamanı 👏👏

İlk olarak yemek tabağımıza yiyebileceğimiz kadar makarna koyuyoruz, hazırladığımız sarımsaklı yoğurdumuzu ve ardından kıymalı sosumuzu koyuyoruz.

Dilerseniz üzerine kuru nane ve sumak serpebilirsiniz, tadı kolay mantı gibi, makarnalı mantımız hazır, yapmak isteyenler için çok kolay.

Not: Dana eti kullanmak istemiyorsanız, salça ve salçayı sıvı yağa atarak mantı sosu hazırlayıp kaynatabilirsiniz. Vejetaryen çocuklarım olduğu için kıymasız pişiriyorum ve onlara bunu açıklayayım 👍

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın