Fırında kızarmış tavuk tarifi malzemeleri
- 1 bütün tavuk
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
Fırında kızarmış tavuk nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle tavukları bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
- Tavuğu 20-30 dakika kaynatın (parçalanmayacak, pişerken fırında olacaktır).
- Ardından haşlanan tavukları uygun bir tepsiye alalım.
- Yoğurt, salça, toz biber, tuz, sıvı yağ ve kekiği bir kaba alıp karıştıralım.
- Sosu tavuğun üzerine fırça ile dökelim ve tavuğumuzu fırına verelim.
- Tavuğu tamamen pişmeden çıkarın, karışımın diğer yarısını çevirin ve tabana yayın.
- 200 derecede altın sarısı olana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
ızgara tavuk tarifi
Fırında Kızarmış Tavuk yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]