Fırında kızartılmış tavuk

Fırında kızarmış tavuk tarifi malzemeleri

  • 1 bütün tavuk
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
Fırında kızarmış tavuk nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle tavukları bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
  2. Tavuğu 20-30 dakika kaynatın (parçalanmayacak, pişerken fırında olacaktır).
  3. Ardından haşlanan tavukları uygun bir tepsiye alalım.
  4. Yoğurt, salça, toz biber, tuz, sıvı yağ ve kekiği bir kaba alıp karıştıralım.
  5. Sosu tavuğun üzerine fırça ile dökelim ve tavuğumuzu fırına verelim.
  6. Tavuğu tamamen pişmeden çıkarın, karışımın diğer yarısını çevirin ve tabana yayın.
  7. 200 derecede altın sarısı olana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

ızgara tavuk tarifi

Fırında Kızarmış Tavuk yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın