medyauzmani.com

Patatesli Puf Böreği

Grup olarak kurabiyeleri seviyoruz. Hele ellerin açıldığı yer farklı, böyle hissediyorsanız kahvaltı veya çay saati için tepsileri açmanıza gerek yok. Biraz hamurlu bir kek tabağı verin, en sevdiğiniz böreği içine koyun, bir tavada kızartın. Küçük puf kekleri de mutlu bir şekilde yenir.

Unun içerisine katkı maddeleri ekliyoruz ve yavaş yavaş su ekleyerek çok sert olmayan bir hamur elde ediyoruz. Yarım saat dinleniyoruz. Şu an içini hazırlıyoruz.

Ne ile istersen onu yapabilirsin. Patatesler için patatesleri zaten pişiriyoruz.

Soğanı ince ince doğrayın ve sıvı yağ ile kavurun. Haşlanmış patatesleri püre haline getirmiyoruz ama iri parçalar kalmayacak şekilde yapıp kavrulmuş soğanlara ekliyoruz. Tuz, karabiber, maydanoz ekleyin ve birkaç kez çevirin.

Hamurun üzerine iri cevizleri kırıyoruz ve elimize sarıyoruz ve topluyoruz. Kek tabağı gibi toplu iğne veya rulo ile un serperek açıyoruz. Yarısını içine koyuyoruz, diğer yarısını oraya kapatıyoruz, kenardaki fazlalıkları kesiyoruz.

Hepsi bitince tavaya bol sıvı yağ döküp önünü ve arkasını kızartıyoruz. Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın