Smitty’nin denizanası

Mum tarifi malzemeleri

  • 250 gram tereyağı (tereyağ)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı (beyaz değil)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 5 su bardağı un

(250ml su bardağı, 125ml çay bardağı)

Simit Kandeel tarifi nasıl hazırlanır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Uygun bir kaba oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin, un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
  2. Un ve kabartma tozunu da ekleyip yumuşak ellere yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Kontrollü olarak un ekleyelim.
  4. Ceviz büyüklüğünde bir parça hamur alıp uzun bir şerit yapalım, iki ucunu birleştirip yuvarlak bir şekil verelim.
  5. Çörekleri önce yumurta beyazına sonra bol susamlara bulayalım.
  6. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
  7. 180 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis edelim.

Resimlerle Simit Qandeel tarifi

Kandil Semeti’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın