Herkesin ağartacağı çıtır çıtır börek tarifi malzemeleri
- 4 yufka hamuru
- Bir bardak yağdan bir parmağını kaybetmek
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2.5 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı sirke
iç harç için
- Lor peyniri (dilerseniz ıspanak veya patates harcında da yapabilirsiniz)
Herkesin ağartacağı çıtır çıtır börek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, un ve sirkeyi bir karıştırma kabına alın ve el mikseri ile karıştırın.
- İlk kağıdı masanın üzerine koyun ve ikiye bölün.
- Tek parça üzerine iki veya üç yemek kaşığı harcı koyup fırça ile yayıyoruz.
- Geniş kısmı yavaşça katlıyoruz.
- Hazırladığımız harcın bu kısmını üzerine serpiyoruz.
- Daha sonra rulo şeklinde sarıyoruz.
- Tepsinin ortasında daire şeklinde yuvarlayın.
- Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi kullanarak pastayı dairesel hareketlerle yuvarlamaya devam edin.
- Kalan sosa bir yumurta sarısı ekleyin ve tekrar çırpın. Tepsideki yufkanın üzerine yayın.
- 190 derecede önceden ısıtılmış fırında ortalama 20-25 dakika pişirin.
- Dilimledikten sonra böreklerimiz hazır. Herkesin sipariş vereceği bu börek tarifini deneyen herkese iyi şanslar.
Çin çıtır börek tarifi
Çıtır Tepsi Böreği’nin herkesin aklına gelen yazısı son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]