medyauzmani.com

Çin Çıtır Pasta

Herkesin ağartacağı çıtır çıtır börek tarifi malzemeleri

  • 4 yufka hamuru
  • Bir bardak yağdan bir parmağını kaybetmek
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sirke

iç harç için

  • Lor peyniri (dilerseniz ıspanak veya patates harcında da yapabilirsiniz)
Herkesin ağartacağı çıtır çıtır börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, un ve sirkeyi bir karıştırma kabına alın ve el mikseri ile karıştırın.
  2. İlk kağıdı masanın üzerine koyun ve ikiye bölün.
  3. Tek parça üzerine iki veya üç yemek kaşığı harcı koyup fırça ile yayıyoruz.
  4. Geniş kısmı yavaşça katlıyoruz.
  5. Hazırladığımız harcın bu kısmını üzerine serpiyoruz.
  6. Daha sonra rulo şeklinde sarıyoruz.
  7. Tepsinin ortasında daire şeklinde yuvarlayın.
  8. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi kullanarak pastayı dairesel hareketlerle yuvarlamaya devam edin.
  9. Kalan sosa bir yumurta sarısı ekleyin ve tekrar çırpın. Tepsideki yufkanın üzerine yayın.
  10. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında ortalama 20-25 dakika pişirin.
  11. Dilimledikten sonra böreklerimiz hazır. Herkesin sipariş vereceği bu börek tarifini deneyen herkese iyi şanslar.

Çin çıtır börek tarifi

Çıtır Tepsi Böreği’nin herkesin aklına gelen yazısı son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın