Malatya’nın Meşhur Bulgur Köftesi – En Sevdiğim Yemek

Doğu Anadolu’da birçok çeşidi yapılan bulgur köftesi Malatya yöresinde de sevilir. Lezzetli bir et olan bulgur köftesi de sağlıklıdır. Ana yemek olarak tüketilebileceği gibi çay olarak da tüketilebilir.

Bulguru ıslatıp irmiğin üzerine 2 su bardağı sıcak su döküyoruz.

15 dakika. İnce kıyılmış soğan, kıyma ve diğer malzemeleri ekleyip ovuncaya kadar bekleyelim.

Kaşıdıkça elinizi ara sıra suya sokabilirsiniz.

Sağ elinizle yuvarlayıp bastırarak çok yağlı olmayan yuvarlak köfteler yapıyoruz.

Tavaya alıp sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz.

Ilık veya sıcak olarak yenebilir. Köfteler buzdolabında pişirilmeden saklanabilir. Çıkardığınızda kendi kendine erimesini sağlayın ve bu şekilde kızartın.

Malatya’nın meşhur Bulgur Köftesi hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın