Orta şekerli Türk kahvesi yapmak için su, kahve ve şekeri bir cezveye koyup karıştıralım.
Ardından ocağın küçük bölmesine cezveyi koyup çalıştıralım.
Kahve yapmanın en önemli püf noktası, kahve için kullanılan soğuk suyun altında yavaş yavaş pişirmektir.
Kahvenin içindeki şeker eriyene kadar kahveyi karıştırın, ardından kahve köpürene ve patlayana kadar hiçbir şekilde karıştırmayın.
Cezvenin kenarından köpük çıkmaya başlayınca kahve köpüğünün üst kısmını küçük bir fincanla alın ve eşit şekilde bölerek fincanlara dökün.
Ardından kahveyi tekrar kaynatın ve fincanlara dökün.
Fincanların kenarlarına çikolata sürdüm ve onları yer fıstığına batırdım, sonra kahvedeki köpüğü dikkatlice çıkardım ve kahveyi hazırladım.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]