medyauzmani.com

Salamlı Yumurta ve Peynir Tarifi – Tariflerim

Öncelikle tüm ekipmanlarınızı hazırlayın.

Salamı küçük küpler halinde kesin. Yapışmaz yüzeyli bir tava alın ve salamı az yağda kızartın. Ve ocağın altını kapatıp tavada olduğu gibi bir kenarda bekletin.

Yumurtaları ayrı bir kapta iyice çırpın, süzme peyniri ve kıyılmış dereotu ekleyin ve iyice karıştırın. Biraz Tuz ekleyin ve karıştırın.

Salamlı tavayı tekrar ocağa alın, yumurta karışımını eşit olarak dağıtın, kapağını kapatın ve hiç karıştırmadan kısık ateşte pişirin. Kapak sayesinde eşit şekilde pişiyor ve tavaya ilk yumurtayı döktüğümüz andan itibaren neredeyse şeklini koruyor.

Yavaşça kaynayan yumurtayı şeklini bozmadan tabakta bekletin.

Son olarak pizza dilimi gibi düzgünce kesip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın