Tahin Böreği – En Sevdiğim Yemek

Tahinli Börek Tarifi için,

Büyük bir kaseye önce sıvı malzemeleri koyun ve karıştırın.

Daha sonra maya, şeker, tuz ve yumurta beyazını ekleyip karıştırın.

Maya eriyince unu yavaş yavaş ekleyin. Ele yapışan bir hamur elde edene kadar un ekleyin.

Kapağı kapatın ve 30 dakika bekleyin, dinleniyoruz.

Hamur dinlenirken tereyağını eritip tahini ekleyip karıştıralım.

30 dk. Daha sonra portakallı bezeleri alıp iğne yardımıyla açıyoruz.

Açtığımız hamurun içine hazırladığımız tahin hamurunu koyuyoruz.

Eşit şekilde bölüp rulo gibi sarıyoruz.

Hazırladığımız ruloyu yumurta şeklinde bezelere ayırıyoruz.

Her bezeyi merdane yardımıyla açıyoruz, kenarlarını çörek bıçağıyla kesip siliyoruz, ay şekli veriyoruz ve fırın tepsimize yerleştiriyoruz.

Tepsi dolana kadar yapıp 1/2 saat tepside bekletiyoruz.

Yumurta sarısı ile karıştırın, susam ekleyin ve 200 derecede pişirin.

Tahinli Börek hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın