Enginar çabuk bozulduğu için toplanmaya hazır olana kadar toz limon suyunda saklanır.
Her şeyi bulduğumuzda düzenliyoruz ve merkezden kaldırıyoruz. Ortadaki kürk kısmını çıkarmayı unutmayın. Bol su ve limon tozu ile ıslatın. Bu sırada havuçları parmak şeklinde kesiyoruz. Patates dilimleri yapıyoruz. Soğanı meydanın içine doğruyoruz.
Düz bir tavaya zeytinyağını koyuyoruz.
Enginarları sudan çıkarıp iri parçalar halinde kesip tencereye diziyoruz. Ortasına parmak şeklinde kestiğimiz gövde kısımlarını koyabilirsiniz.
Aralarına havuç ve doğranmış patatesleri koyuyoruz. Üzerine soğanı, iki diş sarımsağı yayın. İsteğe bağlı olarak haşlanmış bezelye veya haşlanmış ve soyulmuş fasulye eklenir.
1,5 su bardağı un içine 1 yemek kaşığı unu, damak zevkine göre limonu, şekeri ve tuzu koyup eritip döküyoruz. Orta ateşte pişiriyoruz.
Yaprakların yumuşaklığını çatal yardımıyla kontrol edip pişince kapatıyoruz.
Dereotu serpip dinlenmeye bırakıyoruz. Tencerede soğuk olarak servis ediyoruz.
Bütün sebzeler çiğ olduğu için besleyici bir besindir. Yemeklerde de yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]