kabak tarifi



Malzeme listesi

– Yarım kilo kabak
– 4 adet yeşil soğan
– Yarım demet dereotu
– 2 yumurta
– 1 – 1,5 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
– tuz
– karabiber
– kırmızı biber
– Sebze yağı

için hazırlık

Mücver, pek çok kişinin vazgeçemediği en önemli lezzetlerden biri olarak öne çıkıyor. Bugün sizlerle Mukaffer tarifini paylaşacağız. Kabak rendelenir. Doğranmış soğan ve dereotu ekleyin. Yumurta ile baharat ekleyin ve iyice karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyin. Un yavaş yavaş eklenmelidir. Karışımın kıvamı tavaya yağ ekleneceği için çok sulu veya çok koyu olmamalıdır. Kaşık yardımıyla karışımı alıp kızgın yağda iki tarafını da kızartalım. Bu işlemden sonra afiyetle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorum yapın