Kayısı Reçeli Tarifi (Talimatlı)

Merhaba canlarım 👋Bugün fark ettim ki size uzun zamandır reçel tarifi vermiyorum artık ellerimi ovuşturup işe gittim. Bağdan aldığım güzel kayısıları hazırladıktan sonra kayısı reçeli yapmaya karar verdim.

Kayısı Reçeli tarifi için önce kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkaralım ve bir kaseye alalım.

Üzerine eşit şekilde toz şeker dökelim ve bir gün bu şekilde bekletelim. Ertesi gün toz şeker eriyecek ve kayısı suyu çıkacaktır.

Kayısıları tencereye alıp kısık ateşte ocakta pişirmeye başlayalım. Bir süre sonra sarı bir baloncuk oluşacak, balonu alıp atalım. Kabarcıkların giderilmesi nedeniyle reçelin suyu berrak ve parlak hale gelir.

Basınç arttıkça, bunun bir basınç olduğu anlamına gelir. Reçel olduğunu anlamak için kaynayan reçelden bir kaşık alıp kenara alalım. Sıvıyı tırnağınıza sürdüğünüzde çıkmıyorsa reçel hazır demektir..

Bunu denedikten sonra damla hala duruyorsa limonu sıkalım ve ocağı kapatalım.

Kavanozlara yerleştirdikten sonra reçeli dolduralım.

Deneyecek olanlara teşekkürler, bal ve şekerle hepinize iyi seyirler dilerim. .

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın