İyice yıkanmış ahududular büyük bir tencereye yeteri kadar su konur.
Orta ateşte bir süre kaynatın.
Bir saat kaynayan marmelata şekeri ekleyin ve karıştırın.
Orta ateşte, ara ara karıştırarak, doruğa ulaşana kadar pişirilir (Marmelat kaynamaya başlar, sonra patlar, bu sırada sürekli karıştırmak gerekir)
Kıvamını anlamak için tahta kaşıkla kaldırıp bakmak gerekir.
Çok sıvı değil ama parça yavaş yavaş düşmeye başlayınca kıvamı artmış demektir. Soğudukça kıvamını kontrol etmek için zaman zaman porselen bir tabağa bir kaşık koyarak da kontrol edilebilir. Çünkü soğuyunca biraz kalın oluyor bu yüzden sertleşmesini beklemeden ocaktan alınması gerekiyor.
Marmelat henüz sıcakken kavanozlara doldurulur, kapak kapatılır ve kapağın altına çevrilir.
Tüm kavanozlar dolduğunda bir battaniye ile örtülür ve soğumaya bırakılır.
Soğuyan ve kapakları açılan marmelat kavanozları donmaya yakın tutulabilir.
AFİYET OLSUN!
Gereksinimler:
Marmelat yaparken meyveyi önceden şekere batırarak su eklemeden kendi suyunda pişirebilirsiniz. Ayrıca şekerde uzun süre tutmak meyveyi sıkar ve düşmesini engeller reçel severler bu yöntemi sevebilir ama ben marmelatı her zaman severim 😊 Şeker miktarını damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz ben 15 kg dan yaptım ahududu ve 5 kg şeker, kullandığım ahududular çok tatlıydı, bu yüzden yeterliydi ama vahşiydi. Reçel ve marmelat yaparken köpürmemesi için çok az tereyağı kullanabilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]