Köfte çok popüler. Bu bir cankurtaran. Birçok şekilde hazırlanabilir.
Fırında da mantarlı köfte çok lezzetliydi.
Görünüşte, eğlenceli gibi.
Köfte için kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber, köfte baharatlarını ekleyip 15-20 dakika pişirin. Yoğurun ve 1/2 saat dinlendirin. Kıymayı dinlendirirken mantar sote yapabilirsiniz. Bunun için mantarları yıkarız.
Temizlerken kabuğunu soyup üstünü yıkıyorum. Kararmaması için limonlu suya koydum.
Her şey bittiğinde, süzüp duruluyorum. Mantarları ince ince serpin.
Bir tencereye alıp suyunu çekene kadar pişirin.
Tereyağını ekleyin ve birkaç kez çevirin. Soğanı çok ince doğrayın ve mantarlara ekleyin ve karıştırın.
Dinlenen toplarımızdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
Onları bir tepsiye dizin. Çay bardağının altını kapatıp yapışmaması için yapıştırıyoruz.
Kıyma toplarının arasına hafifçe bastırarak delik açıyoruz.
Bunu elle de yapabilirsiniz, ancak bu şekilde çalışır. Sotelenmiş mantarlarla dolduruyoruz.
180°C fırında etler kızarınca her birinin üzerine küçük birer parça kaşar peyniri koyup çedar eriyene kadar tekrar fırına veriyoruz.
Kaşar peyniri kızarınca fırından alıyoruz.
Mantar sevmeyenler yemeğe de ekleyebilir.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]