Çiğ İncir Reçeli – Tatlılarım

Zaman Haziran ayının ilk haftasıdır.

Tadını bilmek isteyenler için incir reçeli çok iyi gelecek, özellikle kestane tatlılarının tadına çok benziyor.😋👌🏼

Kesinlikle denememizi tavsiye ederim.

Çiğ İncir Reçeli için; Olgunlaşmamış incirleri toplamaya başlar.

Topladığımız çiğ incirlerimizin sapları biraz kesilir, tabanına çatalla delikler açılır. Bunun nedeni süngerimsi bir dokuya sahip olmaları ve suyu emmeleri nedeniyle içinde acı süt bırakmaları gerekir.

Daha sonra incirler güzelce yıkanır ve büyük bir tencerede su kaynatılır ve incirler içine konur.

İncirler tepeye ulaştığında üzerlerine bir tabak veya kapak konur. İncirlerin suyun üzerinde yüzmesine izin vermeyin. Kaynamaya başlayınca 15 dakika kaynatın ve süzün.

Soğuk suyla doldurun. Birkaç dakika sonra su ısınacağı zaman suyu dökün ve soğuk su ekleyin. İncirler soğuyunca suyunu süzün ve mümkünse bu işlemi birkaç kez yapın. (Akşam yaptım ve sabaha kadar suda bekledim, acı su tamamen çıktı.) İncirlerimizi tek tek sudan çıkarın ve içtikleri suyu sıkın. süngerle içerideki su çıkacak ve incirlerimiz ölecek. (Bu resim sizi korkutmasın, buruşmuş incir suya maruz kaldığında eski haline dönecektir)

Şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynamaya bırakın, 10 dakika kaynattıktan sonra incirleri ekleyin.

Karanfil ve tarçın çubuklarını atın, bu noktada atmayı unutmayın.

İncirleri kepçe ile sık sık bastırın ve incirlerin suyunu çekmesini sağlayın.

Reçelimizin parlak ve köpüklü olmaması için tereyağını ekleyin.

Orta ateşte bir saat bu şekilde pişirin. Reçeli ocaktan almadan önce limon suyu veya limon tuzu ekleyip beş dakika pişirin. Reçeli kavanoza dökün.

Uzun süre beklerse, kapağı sıkıca kapatın ve çıkarmak için çevirin.

Denemek isteyenler için kavanozları serin bir yerde saklayın.

Yemek yemeyi seviyorum 😋👌🏼

Şunu bilin: ▶️İncir sütü bazı ciltlerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle eldiven kullanılmalıdır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın