medyauzmani.com

Çilekli dondurma tarifi, nasıl yapılır?

40 dakika. Hazırlanma zamanı

Nefis bir ev yapımı çilekli dondurma tarifi arayanlar burada. Bu tarif kaydedilmelidir. Tarifi çilek yerine böğürtlen, muz, kiraz gibi farklı meyveler kullanarak da yapabilirsiniz. Eğer hilelere önem veriyorsanız bu tarif sizi kesinlikle yanıltmayacaktır. Şimdi eğlenelim.

Dersler

  • 300 – 350 gr dondurulmuş çilek
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 küçük şişe sıvı krema (200 ml)
  • 5-6 damla limon suyu

çilekli dondurma tarifi yapımı

1. Dondurulmuş çilekleri 10 dakika tezgahta bekletin ve blenderdan geçirin.

2. Çileklere toz şeker ekleyin ve püre kıvamına gelene kadar karıştırın.

3. Püre haline gelen çileklerin üzerine krema ve sütü ekleyip blenderı tekrar çalıştırın.

4. Son olarak limon suyunu ekleyip tekrar çalıştırın.

5. Hazırladığınız karışımı geniş bir kaba alıp buzdolabında bir buçuk iki saat açık bırakın.

6. Bir buçuk ila iki saat sonra dondurmayı dondurucudan çıkarın ve bir çatalla karıştırın.

7. Karışık dondurmayı tekrar dondurucuya koyun. Yine, bir buçuk ila iki saat arasında bırakın.

8. Sürenin sonunda tekrar karıştırmak için dondurmayı dondurucudan çıkarın. Çatal yardımıyla tekrar karıştırarak buzluğa kaldırın. Bu işlemi toplamda 4 kez tekrarlayın.

9. Dondurmayı yaklaşık iki saatte bir 4 kez dondurucudan çıkarın ve karıştırma işlemini tamamlayın. Ardından dondurma kabını kapağı kapalı olarak bir gece dondurucuda bırakın.

10. Ertesi gün enfes çilekli dondurmayı dondurma kavanozlarında veya kasede servis ederek afiyetle yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Çilekli Dondurma Tarifi İpuçları

Çilekli dondurma için kullanacağınız çilekleri yıkayıp süzün. Ardından tepsiye koyacağınız yağlı kağıdın üzerine çilekleri birbirine değmeyecek şekilde yerleştirin. Bu şekilde tepsiyi 2-3 saat buzlukta bekletin. Dondurmanızı donmuş çileklerden ayırdıktan sonra kalan çilekleri bir dondurucu poşetine koyup tekrar dondurucuda saklayabilirsiniz. Bu sayede çilekler birbirine yapışmadan ayrı ayrı dondurulur.

Buzluktan çıkardığınız çileği blenderdan geçirmeden önce 10-15 dakika dondurmayı yapmak için bırakın. Böylece blendera zarar vermeden çilekleri ezebilirsiniz.

çilekli dondurma tarifi nasıl yapılırçilekli dondurma tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın