Herkesten tam puan alın: Sarımsaklı Ekmek Tarifi



Sarımsaklı ekmek tarifi malzemeleri

  • 1 baget (normal ekmekte olabilir)
  • 80 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 2 baş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 150 gram çedar peyniri
  • tuz
  • karabiber
  • acı biber

Sarımsaklı ekmek tarifi nasıl hazırlanır?

  • Öncelikle sarımsağın ucunu keselim. Dişlerin görünmesine izin ver.
  • Alüminyum folyonun üzerine yağlı kağıt serip üzerine sarımsağı koyalım.
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiber serpin.
  • Sarımsakların görünmemesi için folyo ile kaplayalım ve önceden 200 dereceye ısıttığımız fırınımızda bir saat kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra 10 dakika soğumaya bırakın.
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı, kıyılmış maydanoz, tuz ve pul biberi bir karıştırma kabına alın ve karıştırın.
  • Daha sonra haşladığımız sarımsağı kabuğundan çıkarıp çatal yardımıyla güzelce eziyoruz ve karışımımıza ekleyip karıştırıyoruz.
  • Ekmeğimizi ortadan ikiye kesip karışımımızı ekmeğin her yerine yayalım.
  • Ardından kaşar peynirini rendeleyin ve üzerine serpin.
  • Son olarak tekrar fırında kızarana kadar (10-15 dakika) pişirelim.
  • servise hazır Herkesin tadını çıkarın.

Yorum yapın