Bayat yumurta tarifi nasıl yapılır?

10 dakika. Hazırlanma zamanı

Bayat ekmekle yumurta yapmak isteyenler için iki farklı önerimiz var. İlk tarif çok pratik, hemen hazırlayabileceğiniz türden. İkincisi, daha fazla malzeme ve lezzet içeren bir tarif. Her ikisi de hazırlaması kolay tariflerdir. Ekmek yaşlanınca sizi kurtaracak bu tarifleri kaydetmeyi unutmayın.

Ekmekli yumurta tarifi 1

Dersler

  • 4 dilim bayat ekmek
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 dilim sosis (isteğe bağlı)
  • ½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)
  • tuz
  • karabiber

yapılışı

1. İlk olarak, ekmek dilimlerini mümkün olduğunca aynı büyüklükte küpler halinde kesin.

2. Yağı ve tereyağını tavaya alıp kızdırın.

3. Ekmeği altın kahverengi olana kadar yağda kızartın.

4. Sosis kullanacaksanız önceden küçük parçalara ayırarak hazırladığınız sosisleri tost ekmeğine ekleyin.

5. Yumurtaları ayrı ayrı kırıp çırpın.

6. Baharatları ve rendelenmiş kaşar peynirini damak zevkinize göre ekleyip iyice karıştırıyoruz, tavaya ekmek ve sucukları döküyoruz.

7. Yumurtalar olgunlaştığında afiyetle yiyebilirsiniz.

Ekmekli yumurta tarifi 2

Dersler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 4 dilim bayat ekmek
  • 6 yumurta
  • 6 dilim sosis
  • 1 çay kaşığı süt
  • Bir buçuk su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • karabiber
  • tuz

yapılışı

1. Soğanları ince ince doğrayın ve tavaya eklediğiniz tereyağında kavurun.

2. Daha önce küçük küpler halinde kestiğiniz bayat ekmekleri tavaya koyun.

3. Ekmeği soğanla iyice kızarana kadar kızartın.

4. Ekmeğin rengi dönünce doğradığınız sucuk dilimlerini tavaya ekleyin.

5. Sosisler yumuşayana kadar birkaç dakika daha kızartın.

6. Kızarmış soğan, ekmek ve sosisleri bir fırın tepsisine koyun.

7. Yumurtaları bir kapta çırpın. Yumurtalara süt, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.

8. Daha sonra karışıma 1 su bardağı kaşar peynirini ekleyin.

9. Tekrar karıştırın ve fırın tepsisine koyduğunuz diğer malzemeleri üzerine dökün.

10. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

11. Fırından çıkarın ve kalan yarım su bardağı kaşar peynirini üzerine ekleyin.

12. Peynir eriyene kadar 5 dakika daha fırında pişirin.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın