20 dakika. Hazırlanma zamanı
Bildiğiniz gibi lazanya birçok farklı şekilde yapılabilir. Bugün sizlerle paylaşacağım tarif klasik lazanya tarifi. Lazanya denilince akla ilk gelen tariflerden biridir. Bu doyurucu, lezzetli ve verimli tarif en az bir kez denenmeli. Daha önce hiç lazanya pişirmeyi denemediyseniz, korkmayın. Lazanya hazırlamak gerçekten çok kolay. Bu tarif en kolay tariflerden biridir.
İçerik Tablosu
Klasik lazanya tarifi Dersler
- 1 kutu lazanya
- 1 su bardağı parmesan peyniri
- 3 su bardağı mozzarella peyniri
iç harç için
- 2 orta boy soğan
- 800 gr orta yağlı kıyma
- 2 su bardağı domates salçası veya püresi
- 6 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
Beşamel sosunu hazırlamak için
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı un
- 1 litre süt
- bir tutam karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı hindistan cevizi
Klasik lazanya tarifi nasıl yapılır?
Klasik lazanya tarifi: dolguyu hazırlayın
1. 2 yemek kaşığı tereyağı ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavada kızdırın. 2 adet ince kıyılmış soğan ve 6 diş ince kıyılmış sarımsak ekleyin.
2. Orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar 3-4 dakika kavurun.
3. Ocağı kısık ateşte ısıtın ve kıymayı tavaya ekleyin. Kıymayı sürekli karıştırarak kısık ateşte kızartın.
4. Kıymanın pişmesinin yanına tuz ve baharatları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
5. Kıyma ayrılıp piştikten sonra kıymanın üzerine rendelenmiş domates ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ilave edilir.
6. Son olarak, bir bardak su ekleyin ve iç harcı hazırlamak için 20 dakika kısık ateşte pişirin.
Klasik Lazanya Tarifi: BBukalemun sosunun hazırlanması
7. 4 yemek kaşığı tereyağını derin bir tencereye alıp orta ateşte eritin.
8. 4 yemek kaşığı unu azar azar eritilmiş tereyağına ekleyin, sürekli karıştırın ve yaklaşık 2 dakika kızartın.
9. Daha sonra sürekli karıştırarak sosa bir litre sütü ekleyin ve beşamel sosun kıvamı biraz sıvılaşana kadar ateşte bırakın.
10. Beşamel sosu ocaktan alın, tuz, karabiber ve hindistan cevizi ekleyin ve karıştırın.
Klasik lazanya tarifi: L.Lazanyayı fırın tepsisine koyun
11. Beşamel sosun bir kısmını kepçe yardımıyla dökün ve fırın tepsisinin tüm tabanına eşit şekilde yayın.
12. Fırın tepsisine döktüğünüz sosun üzerine yatay olarak bir kat lazanya cipsi koyun. Bu ayrıntılara dikkat edin. Lazanya tabakaları, katlardan biri dikey ise diğer kat yatay olacak şekilde serilmelidir. Aksi takdirde sunumunuz sırasında kestiğiniz lazanya dilimleri dağılabilir.
13. Lazanya yapraklarını yerleştirdikten sonra lazanya yaprağının üzerine kıymalı iç harcı ekleyin.
14. Kıymaya sırasıyla biraz beşamel sos, mozzarella peyniri ve biraz Parmesan ekleyin.
15. Lazanya yapraklarını tekrar yerleştirin. Ama bu sefer, önce serdiğiniz lazanya yapraklarının üzerine dikey olarak yerleştirin.
16. Lazanya yaprakları bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Katman sayısı fırın kabınızın boyutuna göre değişebilir, ancak 4 veya 5 kat lazanya olması en iyisidir.
17. Son kat lazanyayı da yerleştirdikten sonra sırasıyla beşamel sos, kıyma ve peynirin geri kalanını koyun.
18. 170 derecelik fırında 30 – 35 dakika, ilk 15 dakikası alüminyum folyo ile kapatılarak pişirilir.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]