Soslu İsveç Köfte – En Sevdiğim Yemek

Soslu İsveç Köftesi Tarifi, Soslu İsveç Köftesi Nasıl Yapılır?

Köfte için kıyma ve galeta unu hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve karıştırın. Sığır eti ve galeta ununu ekleyip etleri güzelce ovalayalım. Pişmiş eti örtün ve iki saat buzdolabında bırakın. Mümkünse eti bir gecede marine edip dinlenmeye bırakmak en doğrusu olacaktır. Köftelerin içinden küçük cevizleri kıralım ve kurulayalım, un serpilmiş bir tepsiye alıp üzerine un serpelim.

Yağı bir tavaya koyalım, kızdığında bolca et tozunu çırpalım ve şeklini değiştirmeden tavaya atalım. Köfteleri ilk iki dakika hiç karıştırmadan harlı ateşte pişirelim daha sonra tavayı sallayarak köfteleri çevirelim ve kısık ateşte pişirelim.

Köfteler pişerken sosumuzu hazırlayalım. Yağı bir tavaya alın ve eritin. Eriyen tereyağına nişasta ve un ekleyin ve sürekli karıştırarak kısık ateşte 2 dakika kızartın. Sosu yavaş yavaş dökelim ve diğer tarafta hızlıca karıştıralım. Ardından sütü (veya kremayı) yavaş yavaş ekleyin ve hızlıca karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca soya sosunu ilave edin ve ara sıra karıştırarak pişirmeye devam edin. Sos koyulaşınca karabiberi ilave edip bir dakika kadar pişirdikten sonra sosumuzu ocağa alalım.

Çorba ve köfteler pişince köfteleri servis tabağına alıp yeteri kadar sos döküp sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Soslu İsveç Köfte hazır

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın