Patates salatası tarifi, nasıl yapılır?

15. dakika. Hazırlanma zamanı

En klasik patates salatası ve çay saati menülerinin en popüler sebzelerinden biri olan patates salatası tarifi burada.

Dersler

  • 4-5 orta boy patates
  • 1-2 adet mor soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 10-15 adet salatalık turşusu
  • 2 limonun suyu
  • zeytin yağı
  • tuz
  • kimyon
  • acı biber
  • Sumak

kilit nokta

1 adet domates veya nar ekşisi veya damak zevkinize göre farklı soslar ekleyebilirsiniz. Sos eklemek yerine haşlanmış yumurta da ekleyebilirsiniz.

Mor soğan yerine normal soğan veya yeşil soğan da kullanabilirsiniz.

Patates salatası yapmak için maydanozun yanı sıra nane veya su teresi gibi çeşitli yeşillikler kullanılabilir.

patates salatası tarifi

1. Patatesleri soyun, iyice yıkayın ve ne çok küçük ne de çok büyük olacak şekilde orta boy küpler halinde kesin.

2. Bir tencereye alıp bol suda haşlayın, çatala batırarak yumuşaklığını kontrol edin. (Tazeliğini kaybetmeyeceğini unutmayın ama çıtır çıtır ya da lapa lapa olmaz.) Uygun kıvama gelince ocaktan alın ve kaynayan suyu süzün.

3. Salatalık turşusu ve diğer sebzeleri doğrayın, soğan kullanacaksanız soğanları piazda doğrayın ve patateslere ekleyin.

4. Baharat ekleyin.

5. Limon suyu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın