1 içinde. 10 dakika. Hazırlanma zamanı
Et dürüm tarifi ülkemizin farklı yörelerinde farklı şekillerde hazırlanır. Hatay’da yapıldığı için ben hazırlıyorum ama Hatay’da farklı şekillerde yapıldığını belirtmeliyim. Tarifim döner severleri yanıltmayacak bir köfte tarifi. Deneyecek olanlara şimdiden başarılar.
İçerik Tablosu
Dersler
- 1 kg üzüm yaprağı
- 1 kilo Osmanlı pirinci
- 750 gram kıyılmış kuzu eti
- 2 büyük soğan
- 8 ila 10 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kara biber
- Kuru nane ve acı biber (isteğe bağlı)
- 250 gr tereyağı
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- tuz
kilit nokta
Kağıdın damarlı kısmı içe doğru gelmeli ve damarlı kısmına bulamaç ilave edilerek sarılmalıdır.
Kağıtlara ekleyeceğiniz iç harcı kağıdın boyutuna göre ayarlayın. Orta tabaka için 1 yemek kaşığı iç harcı yeterlidir.
Yaprakları çok gevşek veya çok sıkı sarmamaya çalışın. Gevşek bir şekilde çevirirseniz, yapraklar parçalanabilir. Çok sıkı sararsanız, dolgu ve pirinç yapışabilir ve istenilen lezzet elde edilemeyebilir.
Dilerseniz iç harcına 1 yemek kaşığı biber salçası, 1-2 yemek kaşığı kuru nane ve 1-2 yemek kaşığı pul biber ekleyebilirsiniz.
Kalan yapraklar varsa, tencerenin dibine biraz ekleyebilirsiniz. Daha fazla yaprağınız varsa, daha sonra kullanmak üzere dondurucuda saklayabilirsiniz.
Dana rulo tarifi
1. Üzüm yapraklarını bir tutam tuz ile kaynayan suya atın, 1-2 dakika bekleyin, sonra çıkarın ve hemen soğuk suya atın.
2. Soğuk suda beklettiğiniz asma yapraklarının suyunu 1-2 dakika süzün ve kenara alın.
3. Pirinci güzelce yıkayıp suyunu süzün.
4. Soğanı ve sarımsağı mümkün olduğu kadar ince doğrayın.
5. İç harcını hazırlamak için limon suyu ve zeytinyağı hariç tüm malzemeleri geniş bir kapta birleştirin. Harmanlanana kadar karıştırın.
6. Yaprakların saplarını kesin ve saplarını ruloyu pişireceğiniz tencerenin dibine yerleştirin.
7. Yapraklardan birini alın ve üzüm yaprağının damarlı kısmı üste gelecek şekilde düz bir zemine koyun. Dolguyu, kağıdın katlanmaya başlayacağı kenarına yakın bir yere yerleştirin.
8. Ardından kağıdın kenarlarını katlayıp kapatın ve tüm kağıdı rulo haline getirin.
9. Yapraklar ve dolgu çıkana kadar iç harcı bu şekilde yaprakların içine koyun ve sarma işlemini gerçekleştirin.
10. Ruloları tencereye dikkatlice yerleştirin ve yerleştirin.
11. Tuz, limon suyu, zeytinyağı ve küçük parçalar halinde kestiğiniz tereyağını ruloların üzerine ekleyin.
12. Ardından kasaları tartmak için varsa bir kaplama taşı veya ağır bir plaka yerleştirin.
13. Bir parmağınızla ruloların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve tencereyi ocağa alın.
14. Tenceredeki su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra orta ateşte pişirin.
15. Pirinç ve yapraklar yumuşayana kadar pişirin.
Folyoyu biraz dinlendirdikten sonra cacık ve çoban salatası ile dilediğiniz gibi servis edin.
Afiyet olsun.
Resimli et sarma tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]