Ev Yapımı Kefir – En Sevdiğim Yemek

İpuçları: Plastik kaşık ve plastik süzgeç kullanmalısınız.

Karanlık bir odada beklemek zorundadır.

En az 24 saat beklemelidir.

Metal dokunmamalı

Parmağınızı soktuğunuzda sıcaklık sıcak veya soğuk değil, ılık olmalıdır.

Kefir taneleri haftada bir kez fermantasyon olarak kullanılmalıdır.

Kefir tohumlarını plastik bir kaşıkla alın ve bir cam kavanozun dibine koyun. Üzerine ılık süt (yaklaşık 25 derece) dökelim.

Kavanozun ağzını yemek filmi ile kapatıp bir-iki delik açalım, 24 saat karanlık bir odada bekletelim.Kışın ise etrafına bir havlu sarmalısınız. 24 saat sonra kefir taneleri en üste çıkacaktır. Kefir tanelerini ayırmak için plastik bir süzgeç kullanmalısınız. Ama küçük delikler değil. Kefir tanelerini içme suyuyla yıkayalım ve küçük bir cam kavanoza koyalım. Tekrar üzerini örtecek kadar içme suyu dökelim, ağzını kapatalım ve buzdolabında bekletelim. Kefirimiz hazır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın