Pacanga Börek Tarifleri Nasıl Yapılır?
Ben böreği daha lezzetli olması için biraz pişirerek hazırladım, dilerseniz çiğ de yapabilirsiniz.
Domatesleri küçük küçük doğrayalım, domateslerin etli kısımlarını çıkararak sulu olmayacak şekilde hazırladım.
Biberin ortasını çıkarın ve küpler halinde kesin.
Tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ dökelim, biberi alıp birkaç kez çevirelim ardından domatesi koyalım. Birkaç dakika kurumasını bekleyin, karıştırın ve ocağı kapatın.
Pastırmayı çok küçük olmayacak şekilde elimizle parçalayalım ve tavaya koyalım. Hepsini karıştırıp soğumaya bırakalım.
Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini alıp harmanlayalım.
Hamuru üç üçgen parçaya ayıralım ve birini tezgaha alalım. Hamurun ortasına ara parçayı koyup çok sıkmadan rulo şeklinde saralım.
Biraz su ile ıslatalım ki kızarttığımızda ucu açılmasın. Aynı işlemi çamur ve hamur bitene kadar yapalım.
Kızgın yağda iki tarafını çevirerek kızartalım.
Afiyet olsun.
Paçanga Böreği Tarifi Bölümünün Yapılışı Fotoğraflar:
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]