Sadece mevsiminde salamura yapraklarınızı açtığınızda bir üretim yapıp hemen bitirmek istiyoruz.
Sana bazı faydalı ipuçları veriyorum, bu harika.
Bu yüzden bunu yaptığınızda hemen açıp biraz sıcak suda bekletip sarmaya devam edebilirsiniz.Sonuçta tuzu gitmiş olur.
Kavanozdaki salamura yaprağı tarifi için önce yeni topladığımız yapraklarımızın sapını kırıyor, büyük ve küçük olanlarından ayırıp gruplar oluşturuyoruz.
Yapraklarımız siyahsa suda bekletip kurutuyoruz.
1 litre suya bir yemek kaşığı tuz atıp suyu kaynatıyoruz.
Her kavanoza sıcak su koyuyoruz, bir kaşıkla saklıyoruz ve havasını alıyoruz, ardından yeni bir kapakla sıkıca kapatıp kapağın altında çeviriyoruz.
Üzerini bir bezle örtüp soğuyana kadar bu şekilde bekletin.
Şapkaların yakalanıp yakalanmadığını görmek için ertesi gün kontrol edin.
Yapraklar sarıdır.
Karanlık odayı kaldırabilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]