10 dakika. Hazırlanma zamanı
İçerik Tablosu
Dersler
- 1 su bardağı bezelye
- 1 orta boy soğan
- 1 adet olgun domates (isteğe bağlı)
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
- tuz
kilit nokta
Mevsimlik domates kullanacaksanız ½ yemek kaşığı salça kullanabilirsiniz.
Dondurulmuş bezelye veya konserve bezelye gibi bezelye de kullanabilirsiniz.
Eklemeniz gereken su miktarı bezelyenin sertliğine göre değişir. Bu nedenle yemek pişerken hava almayacak şekilde pişirin ve gerekirse su ilave edin.
Dilerseniz içine küp doğranmış patates ve havuç da ekleyebilirsiniz. Ancak ilave sebzeler kullanıyorsanız diğer malzemeleri de orantılı olarak artırmayı unutmayın.
Normal bezelye yemeği tarifi nasıl yapılır?
1. Soğanları küp şeklinde doğrayın ve bitkisel yağ ile yemeği pişireceğiniz tencereye koyun.
2. Soğanları kahverengileşene kadar kızartın.
3. Salçayı ekleyip salçanın aroması çıkana kadar kavurun.
4. Bezelye ekleyin, karıştırın ve 1-2 dakika pişirin.
5. Sıcak su ve tuzu ekleyin.
6. Öncelikle yüksek ateşte su kaynadıktan sonra kısık ateşte bezelyeler yumuşayana kadar pişirin.
7. Pişirme arasında suyunu kontrol ediniz.Yemekler pişerken çok düşerse sıcak su ilave ediniz.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]