Kızılcık reçeli nasıl yapılır?

10 dakika. Hazırlanma zamanı

Dersler

1 buçuk litre içme suyu
1 tarçın çubuğu
5 – 6 karanfil
½ kilo kızılcık

Kızılcık reçeli nasıl yapılır?

Kızılcıkları içme suyuna ekleyin ve 30 dakika kaynatın. Ocağı kapat. Kızılcıklara karanfil ve tarçın ekleyin. soğumaya bırakın. Kızılcıkları süzün. Ayrıca suyu balla tatlandırıp soğutup içebilirsiniz. Kızılcık tohumları ve bir karıştırıcıya koyun. 3-4 yemek kaşığı bal ekleyin ve karıştırın. Dilerseniz buzlukta bekleterek dondurma şeklinde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın