Bugün sizlerle en ünlü tatlılardan biri olan eker Pare tarifini paylaşacağız. Gerçekten çok lezzetli bir tatlı olan Şeker Pare, günümüzün en popüler tatlılarından biridir.
Şekerpare Malzemeler:
- 1 çay kaşığı pudra şekeri
- 1 kahve fincanı toz şeker
- 1 limon kabuğu
- 2 yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığından az kabartma tozu
- Yarım su bardağı badem unu
- Yarım margarin
- 4 damla vanilya
- 15-20 fındık
Şurup Malzemeler:
- iki bardak su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- yarım limon suyu
Şekerpare nasıl yapılır?
Öncelikle içeceğimizi hazırlayalım. 1,5 su bardağı şekeri 2 su bardağı suya ekledikten sonra ocağa alalım. Kaynattıktan sonra yarım limonun suyunu ekleyin ve 5-6 dakika daha kaynatın. Ve soğuması için kenara alın.
Bir kase alıp pudra şekeri, toz şeker ve limon kabuğunu karıştırmaya başlayalım. İyice karıştırdıktan sonra yumurtaları kıralım. Bir çırpma teli ile güzelce çırpın.
Geniş bir kaba alıp un, kabartma tozu ve badem ununu ekleyelim. Margarin ve vanilyayı ekleyin. Hamuru pürüzsüz hale gelene kadar karıştıralım. Ardından hazırladığımız harcı ekleyelim. İyi bir kıvam alana kadar malzemeleri karıştıralım.
Şimdi hamur kıvamına gelince küçük eşit parçalara bölelim ve yuvarlayalım. Yağlı kağıt serdikten sonra fırın tepsisini alıp hamuru aralıklı olarak yerleştirelim. İçine ceviz batıralım. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim.
Fırından çıkardıktan sonra şerbeti eşit şekilde dökelim. Ve dinlenelim. Servis ederken hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Şimdi eğlenelim.