Görüntüsüyle damaklarda dağılan bir tat ile en lezzetli pastayı yapıyoruz.
Kuru incirleri kesme tahtası üzerinde küçük küçük doğrayıp tencereye alıp 2 yemek kaşığı şeker, bir tatlı kaşığı sıvı yağ ve 1 su bardağı suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin, soğuyunca dövülmüş ceviz ve tarçını ilave ediyoruz. ve karıştırma.
Kek hamurunu hazırlamak için oda sıcaklığına gelmiş margarin, yumurta, yağ, yoğurt, şeker, kakaoyu bir kaba alıp elimizle iyice sallıyoruz.
Vanilyayı, kabartma tozunu koyup azar azar un ekleyerek kulak gibi yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Tezgahtan bir adet buzdolabı poşeti alıyoruz.
Hamurdan küçük bir parça fındık kırıyoruz ve poşeti açıyoruz.
Hamurun içine bir çay kaşığı çamur koyuyoruz.
Kek hamurunu bir poşet yardımıyla elimizde küçülterek kapatıyoruz.
Ucu keskinleştirip tepsiye yerleştiriyoruz.
180°C önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
Kekler pişince üzerine pudra şekeri serpip servis tabağına alın.
Çay ve kahve ile servis yapıyoruz
İncirli kekler hazır
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]